Välkommen Vecka 34!

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.        (Vår lilla kille väger 1913gram)

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.









Kommentarer
Postat av: Veronica

Mysmage =) och snart är det dags

kramis

2011-01-31 @ 08:32:53
URL: http://lizardqueen.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Heeeeej Fining!

Waoo vilken kula! Så snygg! Tänk, 45 dagar kvar sedan förändras ert liv för alltid :). Till det bättre men också till det kämpigare och totalt olikt det tidigare livet ni levt. Promise U that!!!

Ska bli kul att se det lilla livet snart. Gos!

Tips: Köp omlottbodys, man pallar knappt använda nåt annat de första 3 månaderna.

Hörs snart igen. F-n hinner aldrig läsa klart alla bloggar jag vill läsa :(.

KRAAAM o ta hand om dig!

2011-02-01 @ 17:12:03
URL: http://www.roomharmony.se/etthornaveden

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0